Ярмарка вакансій в Одесі: які професії користуються попитом

У центрі зайнятості багато різних вакансій, але люди надають перевагу онлайн роботі

Ярмарка вакансій - унікальна можливість пройти експрес-співбесіду в одному місці одразу з кількома роботодавцями. 25 травня одесити та гості міста, які зараз активно шукають роботу, завітали на захід від одеської філії обласного Центру зайнятості. 


Тетяна Канава - директор  одеської філії обласного Центру зайнятості розповіла, що, в порівнянні з минулим роком, ситуацію на ринку праці кардинально змінилася. Річ у тім, що рік тому бажаючих стати на облік було багато, бо багато хто втрачав роботу. Однак зараз, більше вакансій, ніж шукачів роботи. 


Як зауважує Тетяна, це все аргументується тим, що більшість людей зараз у пошуках онлайн роботи, що зручно і шукачу, і работодавцю. 

 

“Дуже багато вакансій лікарів, медичних працівників. Що стосується вимог ринку праці – на сьогодні більшість людей переходить на роботу в онлайні, і це в принципі підходить як шукачам роботи, так і працедавцям, оскільки для останніх це економія на комунальних послугах та оренді приміщень”, – пояснює директорка одеської філії.


Наразі зареєстровано більше півтори тисячі вакансій на офіційне працевлаштування. Крім того, з’явилися цікаві пропозиції для жінок, які повернулися з-за кордону. Центр зайнятості надає можливість навчання жінкам робітничих професій. Наприклад, за два дні  можна підтвердити кваліфікацію спеціальності кухар. Після можна отримати свідоцтво державного зразка. 

До заходу також доєдналися представники університетів, адже вступна кампанія вже не за горами. 

“Сьогодні презентуємо наш університет на заході, запрошуємо молодь до вступу, адже в першу чергу ми готуємо поліцейських, а також юристів, правоохоронців, психологів, системних аналітиків. Сьогодні ми презентуємо факультети за державною формою навчання, зокрема факультети підготовки кримінальної поліції, превентивної діяльності, тощо”, – зазначила Оксана Юрочко, заступниця секретаря приймальної комісії Одеського державного університету внутрішніх справ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися