Обмеження для маломірних суден та флоту рибної промисловості на Одещині

Також діють заборони на плавання та вихід у Чорне море

У контексті воєнного стану, діють обмеження щодо використання маломірних суден та суден флоту рибної промисловості. Зокрема, на цей час заборонено випуск, вихід та плавання в акваторії Чорного моря для всіх категорій та форм власності маломірних суден та плавзасобів, включаючи судна флоту рибної промисловості, які не підлягають нагляду класифікаційних товариств.


Про це повідомляє Одеський Прикордонний Загін.


Також існують обмеження щодо виходу та перебування у внутрішніх водоймах Одеської області. Зокрема, заборонено перебування у певних лиманах та озерах, таких як:


  • Малий Аджалицький лиман; 

  • Південна частина Дністровського лиману;

  • Будацький лиман; 

  • Озера Сасик, Шагани, Алібей та Бурнас.


Проте, існує можливість виходу та перебування у певних внутрішніх водоймах Одеської області, зокрема у лиманах Сухий, Хаджибейський, Куяльницький, Великий Аджалицький та Тилігульський. Однак, це дозволено лише протягом світлого часу доби, з дотриманням певного порядку. Суб'єктам господарювання, які мають намір виходити на ці водойми, необхідно до 17:00 подавати списки маломірних плавзасобів з екіпажами на затвердження до підрозділу ДПСУ, відповідального за здійснення промислу в цій ділянці.


Нагадуємо, що випуск та вихід маломірних суден, інших плавзасобів у тому числі суден флоту рибної промисловості в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється лише з пристаней, причалів, баз для стоянки, об’єктів базування відкритих та допущених до експлуатації відповідно до порядку, встановленому постановою КМУ від 27.07.1998 № 1147, - йдеться в повідомленні.


"Коментарі" писали, що Українське Дунайське Пароплавство (УДП) розпочало масштабний ремонт свого першого морського суховантажного судна “Вилково”. Проєкт виконується в рамках оновлення системи перевезення вантажів та відповідно до міжнародних вимог.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися