Залишила одного в машині під пекучим сонцем

Велопатрульні врятували собаку, який міг загинути від задухи

Залишила собаку в машині і пішла відпочивати до кафе. Одесити врятували пухнастика, який в автомобілі міг загинути від задухи. 


"Допоможіть, будь ласка, там стоїть машина, а в ній зачинений собака, який важко дихає та сильно скавчить. Господаря вже давно немає".


Таке повідомлення надійшло від одеситів до інспекторів патрульної поліції Одещини. На допомогу виїхали велопатрульні Владислав Булавін та Ярослав Черниш. За вказаною адресою і справді стояла Mitsubishi, а в середині - собака. 


Велопатрульні швидко знайшли власницю пухнастика та склали на неї адмінматеріали за ч. 1 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КУпАП.

Возможно, это изображение Пиренейская горная собака, бультерьер, шина и минивэн


На щастя, з домашнім улюбленцем все добре. Втім, у прес-службі патрульної поліції Одещини нагадали одеситам, що залишати улюбленців в автомобілі влітку категорично заборонено, адже у них може статися тепловий чи сонячний удар. Крім того, дослідженнями доведено, що безпечно залишати собаку в машині максимум на 5 хвилин. І то це стосується випадків, коли зовнішня температура вища за нуль і нижча за 21 градус.

Якщо вже так сталося, що вашому пухнастики зле, то треба дотримуватися деяких правил: 

- негайно перемістіть тварину у прохолодне місце;

- дайте попити води;

- намочіть шерсть собаки прохолодною водою;

- виміряйте температуру тіла, треба, щоб вона була не вищою 39 градусів. Якщо більше — продовжуйте охолодження та якнайшвидше покажіть пса ветеринарові.


Додамо, що відкриті вікна, працюючий кондиціонер та парковка в тіні - також не привід залишати собаку наодинці в автомобілі. Подібні дії ніяк не допоможуть вашому улюбленцю, адже терморегуляцію у пухнастиків зовсім інша.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися