Чому не українською?

Поліція Одещини почала службове розслідування через конфлікт із дільничим, який спілкувався російською

На просторах інтернету сьогодні з’явилось скандальне відео з одеським поліцейським, який, перебуваючи на службі, говорить російської мовою. На відео зафіксовано, як правоохоронець не тільки розмовляє не державною мовою, але й із зневагою ставиться до людей, які спілкуються української. 


Переглянути відео можна за посиланням: https://t.me/xydessa/30959 . Попереджаємо, що відео містить нецензурну лексику. 


"Під час перевірки інформації було встановлено, що інцидент між дільничним та громадянином виник, коли той і ще кілька чоловіків були запрошені до відділку поліції через появу у громадському місці у п'яному вигляді", — йдеться у повідомленні поліції.

У поліції повідомили, що розпочали службове розслідування за фактом конфліктної ситуації у відділку. На час його проведення дільничний офіцер поліції та його керівник відсторонені від виконання службових обов’язків.

Зазначимо, що на початку весни, було проведене соціологічне дослідження, яке зробив фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва. За його висновками, понад 50% жителів Одещини вважають українську мову рідною. Понад 2 тисячі одеситів взяти участь у опитуванні. 

Додамо, що з 16 липня в Україні почали діяти штрафи за порушення мовного закону. За перше порушення Офіс уповноваженого з захисту української мови складає відповідний акт та надсилає підприємцю попередження. Той, своєю чергою, має провести роз’яснювальну роботу з працівником, який відмовився спілкуватися з клієнтом українською.

За повторне порушення впродовж року омбудсмен має накласти штраф, що становить від трьохсот до чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це – 5100-6800 грн. При цьому штрафуватимуть не персонал, який порушив закон, а власників чи керівників закладу.

Водночас, якщо посадовець упродовж року порушить закон удруге, то його можуть оштрафувати на суму від 8500 до 11900 грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися