Деволанівський узвіз: у якому стані він зараз

Активісти Одеси побували на місці та розповіли про те, як просувається ремонт

До кінця поточного року одесити матимуть змогу побачити оновлений Деволанівський узвіз. На реконструкцію “одеської канави”, так називають городяни це місце, мерія витратить понад 60 мільйонів гривень.  

Активісти Одеси часто навідуються до місця ремонтних робіт, адже прагнуть побачити просування проекту, втім не завжди оцінка громадських діячів позитивна. 

Що ж я там побачив? Комфортні тротуари, інклюзивність/безбар’єрність, велосипедні доріжки, озеленення — всього цього не передбачено ремонтом. За ці гроші ми маємо дорогу на всю ширину вулиці та повну безперспективність подальшого розвитку цієї ділянки. Суцільне порушення будівельних норм. Вузеньки тротуари з бордюрами, на деяких ділянках менше метра завширшки, відсутність велосипедних доріжок — це пряме порушення діючого законодавства, — пояснює Олександр Прохоров, засновник “ВелоВектору”.

На думку Олександра, новий Деволанівський узвіз має стати ще однією візитівкою Одеси. 

Також важливо відмітити, що були замінені підземні комунікації та зливові колектори, це важливо, сподіваюся що їх потужності буде вистачати і по вулиці не будуть текти ріки. Те що зроблено під землею я підтримую, а ось те що зверху не витримує жодної критики, — зазначає засновник “ВелоВектору”.

Нагадаємо, у 2021 році На Деволанівському узвозі обвалилася покинута будівля. На щастя, в ній ніхто не проживав. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися