Інновації заради Перемоги

До кластера оборонних технологій Brave1 надійшло вже понад 200 заявок

Стартапи для ЗСУ. Наразі є 12 пріоритетних напрямків це: розробки у сфері безпілотників, систем зв’язку, роботизовані морські та наземні дрони та платформи, системи навігації, геолокації, штучного інтелекту, розмінування тощо. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталія Кушнерська, керівниця проєкту Brave1.


Крмі того, понад 200 заявок надійшло до кластера оборонних технологій Brave1. Понад 50 з них вже пройшли військову експертизу. 


До нас надійшло вже понад 200 заявок від розробників, понад 50 з них вже пройшло експертизу військових, половина з них була високо оцінена і направлена на пришвидшений, до одного місяця, розгляд по допуску до експлуатації Міністерства оборони. Заявки з середніми оцінками отримали “домашнє завдання” – що треба виправити, – зазначила Кушнерська.


Раніше “Коментарі” розповідали, що BRAVE1 створюється для забезпечення технологічної переваги над супротивником. Урядовці стверджують, що кластер передаватиме на фронт передові українські рішення, комплексно підтримуватиме вітчизняних розробників у галузі інноваційних оборонних технологій та розвиватиме сферу задля перетворення України на світового лідера оборонних технологій. Це і дрони, і радіоелектронна боротьба, це і кібербезпека, це різні автономні безпілотні платформи. Все що здатне захищати, обороняти нашу країну. Заявляється, що окрім презентації самої платформи та її можливостей буде показано декілька нових військових розробок від українських компаній, які працюють в цій галузі та мають унікальні рішення для сил безпеки та оборони країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися