Актуально

Суд зупинив реформу дипломування моряків: кому це вигідно

Наразі тимчасово припинено надання послуг з дипломування моряків

Київський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яке призупиняє прозорий процес дипломування моряків, ініційований постановою уряду №1499 від 30 грудня 2022 року. Це рішення ставить під загрозу реформу системи дипломування та може сприяти поверненню корупційних схем.


Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.


Боротьбу за прозору та зрозумілу систему дипломування моряків наша команда веде вже не перший місяць. Ця боротьба натикається на відчайдушний спротив тих, хто багато років будував корупційні схеми на моряках.Ось і зараз знайшовся суддя, який своїм рішенням поставив під питання реформу дипломування. Це Балаклицький А.І., суддя сумнозвісного Київського окружного адміністративного суду, який своєю ухвалою зупинив прозорий процес дипломування та фактично заборонив пов’язану з цим діяльність Адміністрації судноплавства, — заявив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури, Олександр Кубраков.


Також Кубраков додав,  що буде подано апеляцію. Боротьба продовжуватиметься та інтереси українських моряків будуть відстоювати. Дипломування моряків повинно бути проведено без участі корупціонерів, з використанням онлайн інструментів та найкращих міжнародних практик.

Варто зазначити, що оскільки оскарження ухвали не призупиняє її виконання, Адміністрація судноплавства тимчасово припиняє надання послуг з дипломування моряків, які передбачені постановою Уряду №1499 від 30 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року Уряд прийняв постанову №1499, яка гарантує прозорий механізм дипломування та робити законодавство відповідним до міжнародних конвенцій. За пів року роботи Адміністрація судноплавства налагодила роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків в Києві та Одесі, а також планує запустити сервіси для моряків через портал “Дія”.

За останній період моряки отримали понад 2000 кваліфікаційних документів шляхом прозорого та законного процесу. Тестування здійснюється з використанням всесвітньо визнаного тесту CES 6.0.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися