На Одещині створюють великий нацпарк: які будуть масштаби

Селищна рада вже зробила два перших кроки

Бородінська громада Болградського району планує створити на своїй території національний природний парк "Буджацькі степи". Парк буде охоплювати площу майже 9,73 тисячі гектарів, а в майбутньому ця площа може збільшитися до 16-17 тисяч гектарів без використання земель оборони.

Про це повідомив  голова Бородінської громади Іван Кюссе.

Планується включити до складу природно-заповідного фонду 5,2 тисячі гектарів ландшафтного заказника "Тарутинський степ", 227 гектарів ботанічного заказника "Староманзирський", 45 гектарів ландшафтного заказника "Діброва Могилевська", 101 гектар ландшафтного заказника "Діброва Манзирська", а також певні площі поза селищем Бородіно, селом Весела Долина, селом Ламбрівка, селом Миколаївка, селом Лісне та пасовища.

Селищна рада вже зробила два перших кроки із семи потрібних на шляху до створення національного природного парку. Були розробленні наукові обґрунтування. Також громада звернулася з клопотанням до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та отримала протягом дня дозвіл на свою ініціативу.

Наступний етап пов’язаний з Одеською обласною військовою адміністрацією, яка має зібрати погодження від усіх землекористувачів та передати матеріали до Міндовкілля задля підготовки відповідного указу президента.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через підрив та руйнування дамби, а також машинних відділень Каховської ГЕС, відбувається витік води з Каховського водосховища та підтоплення частини території Херсонської області. Існує потенційна можливість потрапляння забруднюючих речовин в Чорне море та засмічення акваторії.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися