Підтримка херсонців: як Одещина готова допомагати у техногенній катастрофі

Всі служби працюють у посиленому режимі

В Одесі 7 червня, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації. Наразі область готова надавати всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, для чого підготовлено 4822 місця для їх тривалого розміщення.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Також можуть бути залучені приміщення закладів освіти для короткострокового розміщення. Організовано харчування, соціальний і медичний супровід. 

У взаємодії з оперативним штабом у м.Херсон визначається потреба в силах та засобах для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Херсонської області. Наразі готуються до відправлення фури з питною водою та помпи для відкачування води, - йдеться в повідомленні. 

Екологічна катастрофа 

Також на засіданні розглядались можливі екологічні наслідки катастрофи. Наразі беруть відбір проб морської води, показники якої станом на сьогодні в межах гранично припустимих. Проте, як зазначають екологи, найближчими днями ситуація може змінитися. 

Цей фактор та посилення мінної небезпеки ще раз доводить, що відкриття пляжів не на часі. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер зауважив, що безпека населення залишається основним пріоритетом, але у ситуації, що склалася, багато що залежить від свідомого ставлення до цього кожного громадянина.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Херсонщині бійці Нацгвардії забезпечують евакуацію постраждалих. Гвардійці військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання з використанням плавзасобів і військового транспорту спільно з рятувальниками і поліцейськими надають допомогу цивільному населенню.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися