Стратегічна підтримка: посол Бельгії завітав до Одеси

Обговорювалися проблемні питання Зернової ініціативи

Начальник Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Кіпер, провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні, паном Петером Ван де Велде. Під час зустрічі були сказані щирі слова вдячності бельгійській стороні за беззастережну підтримку, яку Україна отримує в умовах протистояння російській агресії. 


Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Бельгія надала гуманітарну, фінансову і військову допомогу, активно просуває санкційну політику проти країни-агресора, а також підтримує європейську інтеграцію України. Ця зустріч стала першим візитом Посла Бельгії до Одеси, і він був захоплений красою міста. Петер Ван де Велде підкреслив важливість включення історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також підкреслив, що Одеса має велике економічне і стратегічне значення для чорноморського регіону та всього світу.

picture

Під час зустрічі обговорювалися питання роботи Зернової ініціативи та можливості експорту збіжжя в разі призупинення імпорту. Також було звернуто увагу на проблему розмінування прибережної території та обговорено можливості долучення Бельгії до проєктів швидкого відновлення України після війни.

Посол Бельгії висловив серйозне занепокоєння щодо підриву дамби Каховської ГЕС та суворо засудив дії окупантів, які порушують норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Петер Ван де Велде наголосив, що уряд Королівства Бельгія продовжить підтримувати Україну в боротьбі з агресором та надавати всебічну допомогу, поки наша країна не здолає ворога і не відновить контроль над кордонами 1991 року.

Нагадаємо, що за минулий тиждень через морські порти Одещини експортували 395,6 тис. тонн збіжжя. Це на 78% більше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


марк

7 червня 2023, 13:38

С такими рожами в Европу не возьмут, сидят черти в футболках хари не бритые, фубля

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися