Одеські дитячі оздоровчі заклади цього літа не працюватимуть: які є загрози

Найбільша проблема - заміноване море

Через загрози дитячі оздоровчі заклади на Одещині цього літа не працюватимуть. Більшість з них не відповідають вимогам безпеки.

Про це  розповіла Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

З урахуванням загроз ракетно-бомбових ударів, незахищеності узбережжя від загроз з моря, відсутності бомбосховищ, обладнаних підвалів, укриттів, транспорту для евакуації дитячі оздоровчі заклади на Одещині працювати не будуть, – зазначила Дементьєва.

Вона додала, що найпотужнішими надавачами послуг з оздоровлення та відпочинку дітей цього літа будуть Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська та Хмельницька області.

За державний бюджет будуть забезпечені можливості для відпочинку дітей з малозабезпечених родин, які проживають у зоні бойових дій, на кордоні з Росією або на територіях, що були окуповані. Ця ініціатива охоплює родини з Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської та Київської областей.

Також розробляються програми співпраці, які передбачають відпочинок українських дітей за кордоном, зокрема в Португалії, Іспанії, Норвегії, Японії, Чехії та Польщі. Ці програми розраховані на дітей з багатодітних родин, малозабезпечених родин, дітей з інвалідністю, які можуть самостійно обслуговуватися, а також дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

У Одеській області також функціонує програма, за якою виділяються 20 тисяч гривень на відпочинок дітей з родин військовополонених, які проживають на території області. Батьки дітей можуть звернутися до обласного центру допомоги ветеранам війни для отримання фінансової підтримки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до Одеси прибула 101 особа з числа евакуйованих.  В точці прибуття їх зустріли представники структурних підрозділів Одеської ОВА спільно з представниками АТ "Укрпошта", громадських об’єднань та міжнародних фондів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися