Одесити, допоможіть врятувати життя

Терміново потрібні донори крові, групи 1(+) та 3(-)

До уваги мешканців Одеси: в четверг на Слобідці необхідні донори групи крові 1(+) та 3(-). Якщо ви готові допомогти та стати донором, ви можете зареєструватись, заповнивши спеціальну форму, за посиланням. Про це повідомляють в Одеській обласній станції переливання крові. 

Нагадаємо, що донорами крові в Україні можуть бути здорові люди віком від 18 років і вагою від 50 кг (у деяких центрах крові приймають із вагою від 55-60 кг). Здавати кров можуть українці, а також іноземці, що мають постійну посвідку на проживання в Україні.

Якщо з віком та кілограмами більш-менш зрозуміло, то важче зрозуміти, що означає вираз здорова людина. Здорова людина – це та людина, яка не має протипоказань. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви приймаєте ліки чи стоїте на обліку, ви не можете бути донором тимчасово або взагалі.

Ви не можете бути донором крові, якщо:

- заражені ВІЛ або припускаєте, що можете бути носієм вірусу ВІЛ

- перехворіли або заражені вірусним гепатитом В чи С або думаєте, що можете бути носієм вірусу гепатиту ( У разі гепатиту А донорство крові дозволено через рік після одужання)

- вживаєте ін'єкційні наркотики

Раніше “Коментарі” писали, що до Одеси прибула 101 особа з числа евакуйованих.  В точці прибуття їх зустріли представники структурних підрозділів Одеської ОВА спільно з представниками АТ "Укрпошта", громадських об’єднань та міжнародних фондів. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. Переміщеним особам надається одноразова грошова допомога та гуманітарна допомога. Пропонуються місця для розміщення. Однак на даний час постраждалі прийняли рішення розміститись у родичів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися