Ворожі кораблі в Чорному морі: скільки ракет на борту

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Станом на 10:00 8 червня в Чорному морі виявлено 12 кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. Серед них є один носій крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп який — вісім штук.

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України. 

Скільки “Калібрів” в інших морях 

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель, який не є носієм крилатих ракет. Разом з тим в Середземному морі кораблів ворога не спостерігається. 

Порушення Міжнародної конвенції

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: 


  • до Азовського моря – 13 суден, з них 2 продовжили рух з протокою Босфор; 

  • до Чорного моря – 22 судна, з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;


Нагадаємо, “Коментарі” писали, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу наводити ракети.   

Також зазначимо, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися