Дивовижний порятунок: одеські лікарі провели операцію на серці недоношеній дитині

Діагноз міг призвести до смерті немовляти

Лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.

На 25-му тижні вагітності дитина потребувала спеціалізованої терапії та штучної вентиляції легень. Лікування цієї дитини ускладнюється не лише наднизькою вагою та незрілістю, а й наявністю тяжкої супутньої патології у вигляді масивних внутрішньошлуночкових крововиливів в бокові шлуночки головного мозку, розвитком постгеморагічної гідроцефалії. Попри надзвичайні обставини, в операційній зали було проведено необхідну операцію для перев'язування протоки.

Наразі стан дитини стабілізований, проте їй ще потрібен довгий шлях до повного одужання. Бажаємо малюку сил та швидкого відновлення!

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в одеських дитячих садочках не вистачає 10 тисяч місць. Через це перевага надання місць у садках буде віддаватися дітям військовослужбовців та офіційно працевлаштованих батьків.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися