70% батьків підтримують офлайн навчання

До початку нового навчального року облаштують ще 60 укриттів

Все більше батьків хочу, аби їх діти вчилися офлайн.  Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Буйневич, директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

На початку навчального року на очній формі навчалося лише 10% школярів, наприкінці – 30%. Наразі вже 70% батьків підтримують традиційну форму навчання. 


“ Таку кількість дітей ми забезпечимо місцями в укриттях. Але ми розуміємо, що ці показники можуть змінюватися в залежності від ситуації у місті”, – зазначила директорка департаменту.


Олена Буйневич підкреслила, що зазвичай у школі навчається 1500-2000 дітей, а стандартне укриття може вмістити лише 300-400 людей. Саме тому, дітям доведеться вчитися у дві зміни. 


“Всім батькам повинні були повідомити, як будуть вчитися їх діти. Якщо у вашій школі є укриття, ваші діти будуть ходити до неї, якщо укриття немає, то дітей об’єднають у класи і вони будуть вчитися на території тієї школи, де укриття є. Цього року на облаштування укриттів з міського бюджету виділено понад 150 мільйонів гривень і заплановано ще 70”, – зазначила Буйневич.

В департаменті освіти повідомили, що до 1 вересня в одеських школах облаштують ще 60 укриттів, до 1 листопада – ще 30.

Раніше “Коментарі” писали, що на п’ять тисяч зменшилась кількість дітей, які зареєструвалися на проходження Незалежного зовнішнього оцінювання на Одещині. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Анатолій Анісімов, директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Втім, загальна кількість випускників цьогоріч не змінилась. Такі показники пов’язані з тим, що в Одесі наразі навчається багато дітей з інших регіонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися