В Одесі і двох районах області перевищений епідпоріг захворюваності грипом

Загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ по області за тиждень виріс на 8%

В Одеській області розпочався епідемічний підйом захворюваності на грип та ГРВІ. Про це повідомили в Одеському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

Загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ по області, порівняно з попереднім тижнем, зріс на 8%. При цьому велика частина хворих – це діти. В стаціонари госпіталізовано 248 осіб, у тому числі 206 дітей.

"У всіх адміністративних територіях області реєструвався низький рівень інтенсивності епідпроцесу, крім Одеси, Іванівського та Ширяївського районів, де захворюваність перевищила епідемічний поріг", – розповіли медики.

І відзначили, що найбільш ефективним методом специфічної профілактики грипу є вакцинація. В Україні в нинішньому епідсезоні зареєстровані дві вакцини від грипу – Ваксігрип Тетра (Франція) і Джі Сі Флю (Південна Корея). Їх можна купити в аптеці і зробити вакцинацію в прищеплювальному кабінеті Центру первинної медико-санітарної допомоги або дитячої поліклініки.

За даними лікувально-профілактичних установ з початку епідсезону в Одеській області щеплення зробили 5498 чоловік.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", американські вчені провели дослідження, яке підтверджує, що кетогенна дієта здатна підвищити захисні функції організму, тим самим оберігаючи його від інфекційних захворювань.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися