Трое захисників острова Зміїний повернулися додому

Захисника Зміїного повернули з російського полону у день народження

11 червня, в рамках обміну військовополоненими, Україна повернула додому 95 захисників, серед них троє захисників острова Зміїний: два прикордонники та морпіх. Для одного з захисників Зміїного цей день видався подвійним святом: чоловік святкував День Народження. Повідомляється, що імениннику у день обміну виповнилося 28 років. Ім'я військового поки що тримають у таємниці. 

"Завдяки взаємодії представників Сил безпеки та оборони, уряду та команди Офісу президента цього разу повернуто з полону захисників Маріуполя (у тому числі "Азовсталі") та острова "Зміїний". Додому їдуть полонені з ЧАЕС. 27 Оборонців захищали донецький напрямок (з них пʼятеро з-під міста Бахмут). Є захисники харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків", — повідомили у координаційному штабі.

Серед звільнених з полону 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків. Усі звільнені — чоловіки. Серед них двоє офіцерів, решта — рядовий та сержантський склад.


Раніше “Коментарі” писали, що український прапор знову майорить над селом Сторожове Донецької області, завдяки одеським морпіхам. Про це повідомляє 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського. Як розповіли військові контроперація розпочалася о 5 ранку. Захисники висадилися із броньованих машин і розпочали штурм. На початку, окупанти намагалися артилерією подавити дії українських військових, втім не вийшло і українці взяли ініціативу у свої руки. Одеські піхотинці потихеньку звільнили хату за хатою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися