Одеські волонтери відкриються у Херсоні пункти питної води

Запрацюють точки питної води з 14 червня

Потреба херсонців - це вода. Одеські волонтери під щоденними обстрілами роблять усе можливе, щоб забезпечити Херсонський регіон найнеобхіднішим. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Олександр Вельможко, заступник голови БФ “Буджак Реліф”. Так, з 14 червня в Херсоні відкриються сім пунктів питної води. 


“Зараз ми закриваємо потреби херсонців у питної води, у найближчі часи це буде найголовніша потреба у людей. Ми вже доставили три фури по 18 тонн. І завтра, 14 червня, у Херсоні з’являться сім точок, куди будуть завозити питну воду. Поки не змонтовані, ми просто доставляємо туди воду і роздаємо її під обстрілами. На відео, яке ми зняли, кожні 10-15 хвилин можна почути звуки обстрілів”, – розповів волонтер.

Втім, інші задачі благодійного фонду нікуди не ділися. Евакуація, продуктові набори - це все ще пріоритетні напрямки діяльності. Волонтери також поділилися власними історіями, які трапилися з ними під час того, як вони допомагали із евакуацією.

“10 червня, без 08-45, ми чекали, як військові зачистять територію. І нашу групу обстріляли 120 мм мінами. Я отримав контузію та слабке поранення у лікоть. Як пастор, я розумію, що це була Божа милість, адже уламок пройшов через мій рюкзак”, – розповів волонтер Ігор Фень, пастир церкви “Ковчег”

Волонтер Олексій Білецький додав, що зараз задачі у зоні лиха постійно змінюються, проте координація між волонтерами та державними службами налагоджена. Втім, він закликав людей не надсилати до Херсонщини невеличкі посилки.

“Маленькі посилки не потрібні, вони зруйнували логістику Нової пошти, і волонтерам зараз складно отримати великі вантажі з дійсно потрібними інструментами та обладнанням. Одяг, маленькі набори гігієни, продукти – вони додають більше проблем, ніж користі. Особливо одяг – леопардове плаття та костюм крижинки не дуже допоможуть”, – зазначив волонтер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися