Купання в Чорному морі може призвести до госпіталізації: експерти про загрози

Існує ризик поширення холери в акваторії Чорного моря

Через підрив дамби Каховської ГЕС в Чорне море потрапило багато небезпечних та отруйних речовин. Тому, Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров'я України настоює на негайній забороні купання. 


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса заявив заступник генерального директора з дослідження біологічних факторів Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Сергій Дементєв.


Відповідно до його заяви, наявність води з Каховської ГЕС у Чорному морі створює значну небезпеку для здоров'я громадян. Сергій Дементєв підкреслив, що епідеміологічна ситуація в регіоні завжди вимагає пильності, але в цьому випадку існує особливий ризик поширення холери.


Проте вода, яка масово попала в Чорне море, несе в себе небезпеку різного рівня –  це і наявність боєприпасів, і хімічна небезпека, це збудники біологічних патогенів. Щоб уникнути будь-яких ускладнень, необхідно заборонити користування морською водою в зонах рекреації. Люди повинні розуміти, що у воді є небезпека, – зазначив фахівець.


Нагадаємо, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

11 липня 2023, 13:10

да начхати декому на Вашу заборону , подивться шо робиться на пляжі Приоморського Кілійского- повно народу .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися