Чому атаки на Одесу почастішали: існує декілька причин

Ворог змінив тактику та намагається взяти ініціативу на себе

Останніми днями окупанти почали обстрілювати Одещину все частіше. Сергій Братчук - речник Української добровольчої армії Південь підкреслив, що існує декілька причин чому нічні атаки на Одещину посилилися. Про це він розповів в в ефірі телемарафону.

“Ворог намагається вплинути вже не на бойові дії, а на логістику, щоб мати можливість впливати на постачання того чи іншого матеріалу, який забезпечує перемогу на фронтах. Одещина у цьому випадку один з ключових регіонів”, — зазначив Сергій Братчук.

Нічні атаки Одещини:


- Росіяни 10 червня обстріляли Одесу ракетами і дронами-камікадзе. Під час нічної атаки окупантів на Одеську область сили протиповітряної оборони України зуміли знищити всі безпілотні апарати Shahed-131/136. У результаті повітряного бою, один із дронів вразив багатоповерхівку, спричинивши загоряння в приміщенні, повідомляє ОК Південь.

- Уранці в середу, 14 червня, російські окупанти атакували Одесу чотирма ракетами "Калібр", унаслідок чого загинуло троє людей і ще 13 осіб дістали поранення. Як інформує Одеська обласна прокуратура, розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

- Сьогодні, 15 червня, по півдню країни запустили 13 безпілотників. За попередньою інформацією всі БпЛА було знищено.


Раніше “Коментарі” писали, що станом на 09:00 15 червня в Чорному морі виявлено шість ворожих кораблів, що перебувають у стані бойової готовності. Серед них є два носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп який — 16 штук. Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися