Важливо

В Одесі виявлено холероподібний вібріон: чим це загрожує

В Чорному морі солоність води залишається майже в три рази нижче норми

Після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Результати аналізу 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники на 15 червня не показали жодних нестандартних результатів. Проте, у пробах морської води, зібраних 10 червня у морському порту причал № 2 в місті Одеса, було виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи по Хейбергу (не є збудником холери), який може викликати гострі кишкові інфекції. Також, в пробах морської води, зібраних 14 червня, було виявлено позитивний результат РНК астровіруса. 

Згідно з інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, у пробах морської води на пляжі "Ланжерон" було зафіксоване перевищення завислих речовин у 5 разів, а також зниження солоності у 2,9 раза. На 16-й станції В. Фонтану було виявлене перевищення завислих речовин у 2,1 раза та зниження солоності у 2,4 раза.

Також, згідно з результатами лабораторного контролю "Інфоксводоканалу", питна вода відповідає гігієнічним вимогам, встановленим ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".


Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої підривом та руйнуванням дамби Каховської гідроелектростанції в Херсонській області, жахлива подія сталася на пляжі "Золотий берег". Тут було виявлено труп самця крапчатого оленя, який потрапив на морське узбережжя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися