Перейменування в Одесі: які вулиці міста змінять назву (фото)

Відбулось засідання Історико-топономічної комісії Одеси

У четвер, 15 червня, Історико-топонімічна комісія завершила свою роботу, яка розпочалася 22 травня. Вона вислухала численні пропозиції щодо перейменування вулиць та кладовищ у місті Одеса.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Одним із важливих рішень комісії стало перейменування проспекту Гагаріна на проспект Нескорених. Ця назва відображає боротьбу українського народу за незалежність та свободу. Проспект Нескорених веде до новоствореного меморіалу загиблим українським воїнам, розташованого біля Обласної адміністрації.

picture

Також було запропоновано нову назву для відомого парку Горького — Парк дитячих мрій. Це присвята українським дітям, які постраждали та страждають від війни. Парк пропонує безліч можливостей для дитячого дозвілля і продовжить свій розвиток у цьому напрямку.

Крім того, робоча група комісії працює над формуванням тематичних вулиць, пов'язаних з історичними, культурними та географічними сенсами. На мапі міста з'являться нові вулиці, названі на честь видатних діячів культури, таких як Йозеф Прибік, Малішевський та Столярський.

picture

Крім цього, пропонується створити нову алею — Створну, яка буде розташована на початку Преображенської вулиці. Ця назва пов'язана з Одеським створним маяком, що використовується для орієнтації суден, що заходять в Одеський порт.

Комісія також розглянула питання перейменування двох кладовищ. Російсько-слобідське кладовище тепер називатиметься Слобідським, а кладовище ім. Дмитра Донського пропонується повернути його історичну назву — Офіцерське.

Нагадаємо, що Історико-топонімічна комісія погодила низку перейменувань топонімів Одеси. Члени комісії мали на порядку денному понад сто пунктів, які були сформовані в три блоки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися