Надання першої психологічної допомоги: одеські рятувальники провели тренінг для волонтерів

Тренінг складався з теорії та практичних завдань

Психологи ДСНС Одеської області спільно з волонтерами Червоного Хреста України активно займаються отриманням навчання з психологічної допомоги, щоб ефективно організовувати підтримку постраждалого населення. У наш час це питання стає особливо актуальним, оскільки рятувальники та волонтери постійно стикаються з різними потребами, які потребують якісної координації та професійної допомоги.


Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Одним з таких тренінгів, який відбувся 16 червня, була тема "Основи надання першої психологічної допомоги". Це навчання містило в собі поєднання теоретичної інформації та практичних вправ, що дозволило учасникам безпечно ознайомитися з особливостями надання психосоціальної підтримки та першої психологічної допомоги.

Під час тренінгу рятувальники також ділилися стратегіями, практиками та необхідними навичками для встановлення якісної координації під час роботи при виникненні надзвичайних подій різного характеру.

Психологи ДСНС продовжують активно працювати в умовах воєнного стану та надавати допомогу та підтримку тим, хто цього потребує. Їхні зусилля спрямовані на забезпечення максимальної підтримки постраждалим громадянам.


Також, нагадаємо, що психологи ДСНС продовжують зустрічати евакуйованих херсонців. 15 червня понад 60 людей прибули до Одеси на евакуаційних автобусах з Херсонщини.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися