На пляжах Одещини все ще спостерігається опріснення води

Санепідситуація знаходиться на постійному контролі

Під час моніторингу води 17 червня на пляжах “Ланжерон”, “Лузанівка”, 10-а ст. Великого Фонтану, “Аркадія” виявлено яйця і личинки гельмінтів людей, та тварин, а також ооцисти криптоспоридій. Про це повідомили в ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”. Крім того, на пляжі “Ланжерон” зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,4 раза, а солоність нижче норми у 2,4 раза. Стосовно 16-ї станції В. Фонтану солоність нижче норми у 2,4 раза.

Спеціалісти підкреслюють, що санепідситуація знаходиться на постійному контролі ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України”. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршенням стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що в Одесі також заборонили продавати рибу та морепродукти на стихійних ринках. Відтепер у всіх точках продаж дозволений тільки, якщо встановлено, де риба була виловлена. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

Крім того, в Одесі на період з 22.00 до 9.00 заборонили роботу клубів та інших розважальних закладів. Також не можна використовувати світлові та музичні системи в цей час. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися