Черговий мовний скандал в Одесі: жінка накинулася на вуличних музикантів через українську мову

Поліція не втрутилась у конфлікт

На Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. Про інцидент написала Юлія Городецька на своїй сторінці в Фейсбук. 

На захист музикантів стали перехожі, які попросили “корінних одеситок” піти геть. Втім, конфлікт тільки почав набирали обертів. Жінки зневажливо вигукували фразу "Понаєхалі тут" і почали дошкуляти іншим: вимагали показати одеський родовід і завершили типовими для такого контингенту мовними зворотами, як-то "Подивися на себе, та в тебе ж мужика давно не було, хто ж тебе захоче". 

"Здається, якщо я почую питання "ви одеситка?" ще хоч раз, мене вирве – просто на того, хто запитує. Це і раніше була токсична форма визначення "свій-чужий", а зараз це ганебна формула", – прокоментувала ситуацію Городецька.

Також вона додала, що протягом усього виступу біля музикантів чатували поліцейські, які перед концертом перевірили в артистів документи. Втім, протягом всього виступу пильно слідкували за артистами. 

"От ви ходили перевіряти документи музикантів – сказали на предмет сепаратизму. А де ви були, коли та звєзда з ушами чіплялась до Віті? Чому ви не перевірили тих тьоть, які особо й не скривали? Я сподіваюсь, Патрульна поліція, будуть вибачення і висновки. Бо, знаєте…" – написала Городецька.

Нагадаємо, що мовний скандал нещодавно також розгорівся між одеситом та нардепом у Львові. На захист 17-літнього одесита, який у Львові співав пісні російської, стали чиновники Одеської міської ради.  Все розпочалося з того, що нардеп Наталія Піпа звинуватила одесита у тому, що він виконував пісню Цоя "забороненою" російською мовою. Після відео їх лайки одесит, який приїхав до Львова до друга, опинився у дитячому притулку. Його туди визначила викликана депутаткою поліція. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися