Найближчим часов в Одесі відкриють Центр військового лідерства

Готувати майбутніх солдатів, сержантів та офіцерів ЗСУ буде колишній офіцер армії оборони Ізраїлю

В Одесі з'явиться центр військового лідерства. Разом із навчаннями для чинних і майбутніх офіцерів у Центрі планують проводити курси для цивільних з тактичної медицини, кібербезпеки та створення патронатної служби для родин загиблих і поранених воїнів ЗСУ. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Сергій Варламов, Боєць ЗСУ, ініціатор та голова проєкту Центру Військового Лідерства.

Зазначимо, що це спільний проєкт громадської організації “Будуємо Україну разом”, 126-ої бригади територіальної оборони та національного університету “Одеська військова академія”. Для створення центру бійці 126 окремої бригади вже зібрали донатів на понад 750 тисяч грн – за один день зборів

“Шість місяців тому у нас виникла така ідея створити факультатив з лідерства та менеджменту. А потім ми рішили створити такий центр військового лідерства. Це була відповідь за запит з боку солдатів та офіцерів, створити саме такий освітній центр, за західним зразком”, – зазначив  Іван Дьяченко, адміністратор “Будуємо Україну Разом” табору.

Крім того, організатори підкреслили, що до проєкту долучили іноземних фахівців, зокрема, готувати майбутніх солдатів, сержантів та офіцерів ЗСУ Ігаль Левін, колишній офіцер армії оборони Ізраїлю.

“Фокус поки що йде на майбутніх офіцерів та курсантів факультету десантно-штурмової підготовки та морської піхоти Одеської військової академії. У нас є пропозиції про співпрацю від інших навчальних закладів, але поки що ми не можемо про це казати відкрито. Приблизно через два місяці ми повністю анонсуємо нашу стратегію та візію. Але вже можна сказати, що є велика кількість людей, з якими  ми готові співпрацювати”, – підкреслив Сергій Варламов.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. Про інцидент написала Юлія Городецька на своїй сторінці в Фейсбук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися