Безбар’єрний доступ: понад 200 одеських медиків пройшли навчання

За червень планують підготувати ще 60 медиків Одещини

За останні пів року понад 200 медиків з Одеського регіону пройшли спеціальне навчання з "Безбар'єрного доступу". Ця ініціатива надає медичним працівникам необхідні знання та навички для надання якісної та безбар’єрної медичної допомоги.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла старша координаторка UNFPA проєкту “Міста”, Людмила Акімова.

У підготовці медичного персоналу з "Безбар'єрного доступу" значну допомогу надали фонд ООН у галузі народонаселення, фонд здоров'я жінки та планування сім'ї, а також український жіночий фонд.

За пів року у нас пройшло навчання понад 200 медиків Одещини. І наприкінці червня в нас буде ще два п’ятиденних тренінги, на яких особлива увага приділяється психологічній підтримці особам, постраждалим під час війни та постраждалим від жіночого насильства. І на цих тренінгах ми додатково підготуємо ще 60 медичних працівників,  – зазначали Людмила Акімова. 

Вона закликала осіб, які стали жертвами сексуального насильства під час війни звертатися за допомогою до національної гарячої лінії з питань домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Надати допомогу можна, зателефонувавши за номерами: 116 123 або 0 800 500 335. Також доступні урядова "гаряча лінія" 1547, "гаряча лінія" підтримки жіночого здоров'я 3033 та центр допомоги врятованим за номером 067 131 39 38.

Сексуальне насильство, пов’язане з війною – це не тільки ґвалтування. Це і погрози і спроби зґвалтування, каліцтво статевих органів, тортури сексуального характеру, це примус за спостереженням сексуального насильства над іншими людьми, це примусове оголення. Коли на блокпосту ворог оглядає жінку – це вже ознака сексуального насильства…. Тому дуже важливо, щоб наші співвітчизники не мовчали та зверталися, – зазначила Акімова.

Нагадаємо, що в медичних закладах Одеси, починаючи з осені, стало можливим отримати безбар’єрний доступ до гінекологічних кабінетів. За період з моменту їх запровадження було обстежено 1144 жінки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися