П'ять компаній зацікавлені в концесійних проєктах у порту "Чорноморськ"

Про це стало відомо під час Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні

П'ять великих компаній проявили зацікавленість у концесійних проєктах у морському порту "Чорноморськ". Про це повідомив віцепрем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні.

"Ми працюємо разом з IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) над підготовкою концесійних проєктів. Одні з ключових - проєкти в Чорноморському порту. І вже зараз ми спостерігаємо інтерес до них із боку п'яти найбільших компаній", - сказав Кубраков, додавши, що вони мають намір наприкінці року брати участь у відповідних конкурсах.

Нагадаємо, що ще до повномасштабного вторгнення два термінали морського торговельного порту "Чорноморськ" готували до передання в концесію. Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучають ЄБРР і Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Нещодавно стало відомо, що данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller-Maersk також зацікавилася концесією одного із терміналів. 


Раніше “Коментарі” повідомляли, що з 12 по 18 червня 2023 року, через морські порти Одещини експортували 438,1 тис. тонн агропромислової продукції. Це на 33% менше, ніж тиждень тому, зазначає УКАБ. Всього за цей тиждень було завантажено 9 суден, що на 4 одиниці менше, ніж попереднього тижня. Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів. Наразі судна очікують інспекцію.

Крім того, “Коментарі” писали, що сьогодні, 21 червня, в морському порту Ізмаїл відбувається незвичайно велике навантаження на судно MOAYAD Y, яке зможе забрати майже 24 тисячі тонн вантажу. Компанія "Еко груп" здійснює процес навантаження зерном та кукурудзою на 3-му причалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися