В Одесі провели відбір проб води у відкритому морі

Вчені перевіряють воду на наявність нафтопродуктів, токсичних металів, пестецидів тощо

Одеські вчені провели відбір проб води у відкритому морі Одеської затоки. Теперь спеціалісти проведуть аналіз на виявлення таких забруднюючих речовин, як нафтопродукти, токсичні метали, пестециди, поліароматичні вуглеводні, поліхлорбіфеніли. Також відібрані проби підуть на дослідження впливу аварійної ситуації на біорізноманіття Чорного моря.

Зазначимо, що у відкрите море відпливли представники Департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради, Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради та вчені Українського наукового центру екології моря. 

“Коментарі” писали, що після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Нагадаємо, що значне збільшення мінної небезпеки на узбережжях було зафіксовано внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами. Лише в Одеському та Миколаївському регіонах прибилося до берега 9 мін. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Крім того, раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині майже 950 кілограмів риби та морепродуктів не допустили до реалізації на ринках області. Наразі тривають спільні перевірки фахівців Головного управління Держпродспоживслужби, рибоохоронного патруля, та поліції щодо наявності риби на прилавках та її походження. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ермаков

21 червня 2023, 20:39

По данным ИКД (diagtor.com.ua) заболеваемость людей в Одесской области от зараженности морской воды инфекцией будет в 57 раз больше, чем от нафтопродуктів, токсичних металів, пестецидів, поліароматичних вуглеводнів, поліхлорбіфенілів. Минздрав, как всегда, идет сзади от потребности общества в медицинских услугах. Нужно определять в первую очередь главные компоненты загрязнения морской воды, а это все разнообразие вирусов, бактерий, грибков. В морской воде сейчас находятся все разнообразие опасных вирусов и такой букет пойдет гулять по всему Черному морю. Источник: https://odessa.comments.ua/ua/news/society/developments/2810-v-odesi-proveli-vidbir-prob-vodi-u-vidkritomu-mori.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися