З бюджету Одеси виділили 27 мільйонів гривень на пошкоджене росіянами житло

У червні російська кілька разів обстріляла Одесу, внаслідок чого пошкодження отримали близько 30 житлових будинків

З міського бюджету Одеси виділили допомогу містянам, які постраждали внаслідок ворожих атак 9 та 14 червня 2023 року. Згідно з проєктом рішення про внесення змін до бюджету, 20 мільйонів підуть Приморській райадміністрації, сім мільйонів — Суворовській.

Рішення прийняли 22 червня під час позачергової сесії Одеської міської ради.

У Пересипському районі звернулися мешканці семи багатоповерхівок, де пошкоджені 260 квартири. У Приморському районі пошкодженні 223 квартири у 21 житловому будинку. Також були зафіксовані пошкодження в 93 квартирах семи будинків у Хаджибейському районі.

Крім цього, у Пересипському районі знаходяться два дитячих садочки та дві школи. Також вибиті вікна, постраждали приміщення. Виробникам знадобиться час на вироблення вікон.

Атака росіян

Через атаки росіян 9 та 14 червня в Одесі загинули сім людей. В ніч з 13 на 14 червня російські терористи завдали ракетного удару по Одесі. Унаслідок цього, постраждало 36 будинків у районі проспекту Шевченка та прилеглих вулиць.

Також 9 червня внаслідок обстрілу спального району Одеси загинуло троє людей, а 25 отримали серйозні поранення, серед яких двоє дітей у віці 5 і 17 років. Постраждалі були доставлені до лікарні для надання необхідної медичної допомоги. Зруйновано три багатоповерхових будинки, школу, дитячий садок і автомобілі, які були припарковані поряд зі спорудами.

Як писали "Коментарі", Одеська обласна та Білгород-Дністровська окружна прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.



Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися