Пожежі в Одеській області: рятівники ДСНС опублікували статистику

Працівники ДСНС розповіли про оперативну ситуацію в регіоні

На Одещині за добу сталося 13 пожеж. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. Рятівники зазначили, що дві з них сталися в Одесі, ще 11 в області. Крім того, працівники ДСНС підкреслили, що за минулу добу було 7 виїздів на загоряння сухої рослинності на загальній площі 4,145 Га. Крім того, спеціалістами ДСНС була ліквідована міна.  

“Місто Одеса, Суворовський район, вулиця Жоліо - Кюрі, 1 мінометна міна калібру 82 мм. Вилучення та знищення заплановано 22.06.2023р”, - йдеться в повідомленні ДСНС.

Раніше рятівники повідомляли, що почастішали пожежі сухої трави. Так, “Коментарі” писали, що вогнеборці Одеської області за останній тиждень 61 раз ліквідовували пожежі сухої рослинності. Загалом вогонь знищив близько 24 ГА української землі.

Масштабні пожежі потенційно становлять значну загрозу, тому важливо негайно повідомляти про виникнення пожежі за номером Служби порятунку "101". Тільки швидка реакція може допомогти зменшити поширення вогню та уникнути серйозних наслідків. Ваше сумлінне ставлення до пожежної безпеки є важливою частиною збереження навколишнього середовища та безпеки всіх громадян.

Нагадаємо, що “Коментарі” писали, що в Одеській області на посівах кукурудзи помітили літ стеблового кукурудзяного метелика, який розпочався ще минулого тижня. Про це свідчать дані Держпродспоживслужби. Це один із найбезпечніших шкідників кукурудзи, адже у роки масового розмноження врожайність цієї культури знижувалась до 50%. Аграрії попереджають, що метелик пошкоджує не тільки кукурудзу, загроза існує і для соняшнику, проса, коноплі та інших сільськогосподарські рослини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися