Солоність Чорного моря підвищується: стан води на Одещині

Вода в Чорному морі не відповідає гігієнічним нормам

Після підриву та руйнування дамби й машинних відділень Каховської гідроелектростанції 6 червня 2023 року, на Одещині був встановлений постійний контроль за якістю питної та морської води. Ця трагедія спричинила серйозну загрозу для довкілля та здоров'я громадян.  

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  

У морській воді, відібраній з причалу № 2 морського порту в Одесі, було виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга. Варто зазначити, що ці холероподібні вібріони не є збудниками холери, але можуть спричиняти гострі кишкові інфекції.

Також, під час паразитарних досліджень морської води, зібраної 19 червня, були виявлені яйця гельмінтів волосоголовця на пляжі в районі Дачі Ковалевського та личинки гельмінтів аскариди на пляжі "Аркадія". Санепідситуація перебуває під постійним контролем.

У зібраних пробах морської води на пляжі "Ланжерон" було зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,3 раза та знижена солоність нижче норми у 1,9 раза. На 16-й станції В. Фонтану також було виявлене перевищення завислих речовин у 2,0 рази та знижена солоність нижче норми у 1,8 раза.

Згідно з результатами лабораторного контролю відповідного підрозділу “Інфоксводоканал”, питна вода відповідає встановленим гігієнічним вимогам згідно з ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”. 

Нагадаємо, що внаслідок повені, спричиненої підривом та руйнуванням дамби Каховської гідроелектростанції в Херсонській області, жахлива подія сталася на пляжі "Золотий берег". Тут було виявлено труп самця крапчатого оленя, який потрапив на морське узбережжя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися