Історична спадщина ЮНЕСКО: центр Одеси буде розширений (карта)

Одеський порт не входитиме в спадщину ЮНЕСКО

Одеський історичний центр готується до розширення меж об'єкта всесвітньої спадщини, відповідно до рекомендацій, які надала Комітет ЮНЕСКО. Одна з цих рекомендацій стосувалася розширення території об'єкта, залишаючи за межами Одеський порт.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Пропозиції міської ради були направлені до Міністерства культури та інформаційної політики України, де вони розглядалися на засіданні Науково-методичної ради. За рекомендацією ради, яка включає провідних українських пам'яткоохоронців, пропонується розширити територію об'єкта до вулиці Успенської на півдні, до вулиць Ковальської та Торгової на заході та до Лідерсовського бульвару на сході.
picture

Інша центральна частина міста, включаючи порт і Французький бульвар, пропонується як буферна зона. Одеська міська рада разом з Міністерством культури та Міністерством закордонних справ України надішле розширені межі об'єкта "Історичний центр Одеси" разом із відповідними графічними матеріалами та обґрунтуваннями до керівних органів ЮНЕСКО для затвердження.

Нагадаємо, що рада з питань охорони культурної спадщини вирішила виключити порт Одеси із зони ЮНЕСКО. Під час засідання Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини розглядали розширення меж території об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися