Додому на Одещину повернувся захисник острова Зміїний

11 червня Україна повернула додому 95 захисників

З російського полону звільнили захисника острова Зміїний. Анатолій Кондратюк повернувся до Ізмаїла після 14 місяців неволі в окупантів та трьох місяців реабілітації. 

Про це повідомляє Юг.Today.

Коли побачив вивіску "Україна", був готовий цілувати землю, – сказав захисник.

Анатолій – один із ста військовополонених, яких було звільнено за обміном 10 квітня. На в’їзді у місто Захисника зустрічали місцеві волонтери, побратими, та містяни. В результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому військових, серед яких воїни ЗСУ, Нацгвардії і прикордонники. Деякі зі звільнених перебували в полоні у ПВК "Вагнер" та підрозділу "Ахмат", а троє офіційно не були підтверджені ворогом як полонені. Одного із захисників острова Зміїний звільнили з полону в його день народження

Загалом із російського полону від початку повномасштабного вторгнення РФ вдалося повернути 2525 українців і українок,

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що поліцейські Одеської області допомагають жителям Херсонщини, які стали заручниками великої води з підірваної російськими окупантами Каховської ГЕС. Правоохоронці надають допомогу херсонцям у ліквідації наслідків катастрофи, евакуйовують жителів та тварин затоплених районів, а також документують військові злочини окупантів. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися