В Одесі поліція затримала чоловіка, який ошукав шістьох перехожих на вулиці

Чоловіку загрожує штраф від 51000 до 68000 гривень

Поліцейські затримали чоловіка, який просив у незнайомців мобільні телефони, а потім викрадав їх. Про це повідомили на сайті Національної поліції в Одеській області. 

Правопорушник працював за такою схемою: підходив до людей, просив подзвонити в таксі, а щойно чужий гаджет опинявся в його руках, він чекав, поки власник відволічеться, і тихцем зникав. “Працював” одесит у людяних місцях: у закладах громадського харчування, магазинах, на зупинках громадського транспорту у Пересипському районі Одеси. Поліцейські встановили, що у такий спосіб чоловік ошукав шістьох людей, загалом завдавши їм матеріальних збитків на шістнадцять тисяч гривень.

Як виявилось згодом, правопорушник вже має за плечима чотири судимості за крадіжки. Чужі телефони чоловік встиг продати, але правоохоронці розшукали їх та повернули власникам.

“За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Слідчі клопочуть щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному. Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, - розповів начальник Одеського районного управління поліції № 1 Максим Бойко.

У поліції наголосили, щоб не потрапити у подібну ситуацію, не давайте телефони як незнайомцям, так і малознайомим особам. Потрібний людині номер набирайте самі і особисто переказуйте слухачеві інформацію

Раніше “Коментарі” писали, що Нацполіція в Одеській області повідомила про підозру трактористу, який зачепив ковшем дитину. Наразі правоохоронці клопочуть щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися