Суд розблокував процедуру прозорого дипломування українських моряків

Процедура дипломування була заблокована, а моряки ніяким чином не могли отримувати кваліфікаційні документи

Суд задовільнив апеляційну скаргу Адміністрації судноплавства та розблокував процедуру прозорого дипломування моряків. 26 червня шостий апеляційний адміністративний суд своїм рішенням скасував ухвалу Київського окружного адміністративного суду, якою заборонив Адміністрації судноплавства виконувати повноваження, передбачені постановою №1499.

Про це повідомив голова Адміністрації Євгеній Ігнатенко. 

Вже від сьогодні моряки знов можуть отримувати послуги з дипломування в прозорий та законний спосіб. Тому Адміністрація судноплавства знов починає видачу кваліфікаційних документів та чекає на клієнтів.

Також тепер є можливість запуску послуг для моряків на порталі "Дія". Спочатку буде проведений бета-тест функціоналу, певна група моряків протестують сервіс, а після відбудеться повноцінний запуск послуги. 

Але! Боротьба в судах продовжується! Я вже розповідав, що загалом до судів України було подано 31 позовну заяву. Фактично вони направлені на те, щоб оскаржити ліквідацію ІППДМ та заборонити Адміністрації судноплавства виконувати повноваження пов’язані з дипломуванням. А отже зберегти корупційні схеми в дипломуванні моряків, - підкреслив Ігнатенко. 
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що моряк з Одеської області виграв судову справу проти Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування, яку розглянув Одеський окружний адміністративний суд 13 березня. У документі зазначено, що чоловік має кваліфікацію морського кухаря і звернувся до центру комплектування 26 вересня 2022 року, аби отримати дозвіл на виїзд за кордон. Проте йому в цьому відмовили, після чого моряк звернувся до суду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися