В Одесі цього тижня народилося більше дітей: скільки українців з'явилося на світ

Серед нових мешканців Одеси — одна пара близнюків

За останній тиждень у міських пологових будинках Одеси з'явилися на світ 149 маленьких українців. Це на 14 дітей більше, ніж попереднього тижня.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Серед нових мешканців Одеси — одна пара близнюків. Переконливу кількісну перевагу минулого тижня отримали новонароджені дівчатка — на світ з'явилися 81 маленька одеситка та 68 юних одеситів.

Найбільшу кількість пологів за останній тиждень прийняли медики міського пологового будинку №5, де побачили світ 43 малюки. Проте всі міські пологові будинки Одеси в повному обсязі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим. Медичний персонал перебуває на робочих місцях.

Цікаво знати батькам 

В Одесі при народженні дитини продовжують надавати одноразову натуральну допомогу "пакунок малюка" або виплату його грошової компенсації. У такому наборі є найнеобхідніші речі для немовлят та їхніх мам: одяг, пелюшки, підгузки, ковдра, матрац, розвивальний килимок та іграшки, засоби для догляду та гігієни.

Якщо в пологовому будинку батьки новонародженої дитини не отримали "пакунок малюка" у зв’язку з його відсутністю у день виписки, то не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини можуть отримати  його за місцем проживання/перебування дитини. У разі неотримання "пакунка малюка" в закладі охорони здоров'я заява на його отримання подається отримувачем не пізніше ніж через 30 календарних днів із дня народження дитини.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що МОН України запустило спеціальну консультативну телефонну лінію та електронну пошту для абітурієнтів. З 23 червня до 11 серпня 2023 року, протягом усієї вступної кампанії, громадяни матимуть можливість звернутися за консультацією та отримати оперативну відповідь на питання, які їх цікавлять.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися