Більше половини одеситів не відчувають себе в безпеці у своєму місті, - соцопитування

Опитування проводилося в 24 містах України

Більше половини одеситів не почуваються безпечно в рідному місті. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

У соцопитуванні жителі різних міст України оцінювали, наскільки безпечно почувають себе, повертаючись додому вночі.

Найгірше ситуацію з безпекою в своєму місті оцінюють жителі Херсона - повністю небезпеки або швидше в небезпеці з настанням темряви почуваються 66% опитаних. Половина або більше жителів побоюються ходити в темряві Кропивницького (57%), Полтаві (55%), Запоріжжя (54%), Одесі (52%) та Миколаєві (50%).

Жителі Хмельницького відчувають себе безпечніше жителів інших міст України. 48% опитаних у Хмельницькому відчувають себе в повній безпеці, йдучи додому в темний час доби, ще 20% - швидше в безпеці.

Найбільш безпечні, з точки зору мешканців міста, крім Хмельницького - Луцьк (65% не побоюються ходити вночі), Вінниця (65%), Тернопіль (64%), Чернівці (63%) та Івано-Франківськ (61%).

Опитування проводилося з 6 вересня по 10 жовтня 2019-го в 24 містах на вільній території України (Київ і всі облцентри; у Донецькій області - Маріуполь, у Луганській - Сєвєродонецьк) серед 19 200 українців - по 800 у кожному місті, від 18 років і старше. Похибка, за словами соціологів, не вище 3,5%. Дослідження проводилося на кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Результати дослідження опублікували 9 грудня.

Як раніше писав портал "Коментарі", в кінці жовтня на території "Київекспоплаза" відбулася 24-а міжнародна виставка "Безпека-2019", учасники якої представили величезну кількість розробок щодо забезпечення державної, приватної та корпоративної безпеки.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися