Групи в садочках на Одещини заповнені лише на третину, - Олена Буйневич

Освітяни готуються до наступного навчального року

Втричі більше батьків бажають аби їх діти навчатися оффлайн з 1 вересня. Крім того, всіх батьків школярів вже мали повідомити про те як працюватиме очне навчання. Про це повідомила Олена Буйневич, директор міського департаменту освіти і науки. Вона зазначила, що більшість дітей вийде у свої школи, частина - у найближчу школу з укриттям. Якщо батькам не повідомили, то необхідно запитати у класного керівника.

Крім того, чиновниця повідомила, що наразі триває активний ремонт укриттів в закладах освіти. 

“З березня нам було виділено більше 100 млн гривень , тривають ремонтні роботи, йдуть процедури (де гроші виділені пізніше) і планується ввести в експлуатацію біля 70 укриттів до 1 вересня. І ще біля 30 до 1 листопада. Є такі, що ремонтуються довго - по фото буде видно, де поглиблюються підлоги, бо висота не дозволяє робити укриття”, - написала Буйневич. 

Олена Буйневич наголосила також, що наразі ситуація із дитячими садочками складніша, ніж за школами, адже укриття зазвичай менші за сад у шість разів. Замість 30 тисяч місць маємо в чотири рази менше. Буйневич підкреслила, що річ не у тім, що укриттів у садочках немає, а в тому, що не в кожному садочку воно можливе. 

“Тому право вийти є у всіх, але в першу чергу - кому нема з ким залишити, хто працює. Є варіант “хто раніше подав заяву”. Таке собі, бо заяви батьки груп подають одночасно. Якщо Ви плануєте вийти на роботу, вас беруть, візьміть про це довідку. Ми врахуємо її і будемо намагатись допомогти з садочком” - зазначила чиновниця. 

Ба більше, Буйневич закликала батьків, діти яких ходять у садок, все ж таки відвідувати його частіше, адже групи заповнені лише на третину. 

“Я мушу це сказати. За такого величезного дефіциту місць у садочках, заповнені фізично групи на третину. Тиждень ходимо, тиждень ні. Бувають реальні причини, хвороба і тд. Але не так масово”, - зауважила Буйневич.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися