Підготовка до навчального року: скільки дітей готові прийняти школи та садочки Одещини

Ще понад 150 шкіл в Одеському регіоні досі потребують обладнання укриттів

Одещина розпочала підготовку до нового навчального року. Головне завдання - максимально створити комфортні і безпечні умови для дітей. 

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Цього року до вступу у перший клас готуються понад 20 тисяч дітей з Одещини. Садочки готові прийняти 60 тисяч дітей, а школи 270 тисяч. Водночас постійно збільшується кількість дітей - переселенців, тож до 1 вересня ці цифри можуть збільшитися.

У липні заплановано контроль кількості дітей-переселенців, які мають здобувати освіту і можуть відвідувати одеські заклади. Проте ще понад 150 шкіл досі потребують обладнання укриттів. 

Водночас, в області є такі заклади освіти, де неможливо організувати укриття через архітектурно-планувальні особливості будівель. Учнів таких закладів, за згодою батьків, будуть підвозити шкільні автобуси до інших закладів освіти. Наразі в області вже є 400 таких автобусів, але уточнюється можливість додаткової закупівлі транспорту.

Розумію, що нам не вистачає коштів одразу відремонтувати всі школи та забезпечити їх укриттям, і це об’єктивна проблема. Суб’єктивна - як громади розпоряджаються виділеними коштами. Може здатися, що війна спише корупцію, але це ілюзія. Поки є час - перевірте кожен садочок, кожну школу, кожен освітній заклад і їх укриття, щоб не було соромно перед дітьми і людьми. У нас є ще два місяці до 1 вересня. Діти мають бути у безпеці та комфорті, це найменше що ми можемо для них зараз зробити, - наголосив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що МОН України запустило спеціальну консультативну телефонну лінію та електронну пошту для абітурієнтів. З 23 червня до 11 серпня 2023 року, протягом усієї вступної кампанії, громадяни матимуть можливість звернутися за консультацією.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Макс

28 червня 2023, 17:10

Презентаційне та інтерактивне обладнання для оснащення школи можна замовити на сайті Навчальний Стандарт https://nsta.com.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися