"Ментальне здоров'я — виклик часу": психологічна допомога в Одесі

Експерти обговорювали роль медичних закладів Одеси у психологічній підтримці

Сьогодні, 30 червня 2023 року, в Одесі відбулася міська медико-психологічна конференція під назвою "Ментальне здоров'я — виклик часу". Участь у заході взяли представники міських закладів охорони здоров'я, соціальної сфери, закладів вищої освіти та громадських організацій.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Наразі в Україні зросла кількість людей, які потребують психологічної допомоги. Під час повномасштабної війни багато українців відчувають тривогу за свою безпеку та за близьких. Сьогодні ми розвиваємо систему поліпшення ментального здоров'я в Одесі — як для забезпечення населення доступною психологічною допомогою, так і для підтримки та профілактики вигорання у професійних психологів, сімейних лікарів та інших медпрацівників, — йдеться в повідомленні.

Конференція стала платформою для обговорення широкого спектра питань, пов'язаних із ментальним здоров'ям. Експерти зосередились на таких темах, як психологічна підтримка у медичних закладах, особливості надання родинної психологічної допомоги сім'ям з дітьми, медико-психологічна допомога дітям з інвалідністю, профілактика психосоматичних захворювань, тривожні розлади, а також психологічна допомога внутрішньо переміщеним особам та ветеранам.

Нагадаємо, що в Одесі продовжується реалізація загальноміського проєкту "Сильні разом", спрямованого на психологічну підтримку учасників освітнього процесу. Одним із заходів проєкту став тренінг "Моя планета", який відбувся в освітньому просторі GreatED та був призначений для учнів шкіл міста.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

4 липня 2023, 10:41

Антидепрессант нового поколения без рецепта заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p560833319-antidepressant-bez-retsepta.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися