На Одещині чоловіків викрили у наркозлочинах та незаконному поводженні з боєприпасами: суд виніс вирок

Позбавлення волі з іспитовим терміном – таке покарання призначив суд правопорушникам

Правоохоронці затримали 50-річний мешканеця Ширяєвської ОТГ, який придбав та висадив біля свого будинку насіння конопель. Правопорушник ретельно доглядав за рослинами, виростив їх і виготовив із них канабіс. В ході проведення обшуку поліцейські вилучил коріння від 28-ми рослин конопель, зрізані рослини та більше 10-ти кілограмів виготовленого канабісу. Чоловік зізнався, що вирощував та виготовляв наркотичне зілля, однак запевнив, що продавати наркотики він не хотів. 

Крім того, правоохоронці встановили, що ще один, 33-річний мешканець Ширяєвської ОТГ виявив у квартирі покійних родичів і забрав додому тротилову шашку масою 200 грамів та декілька набоїв калібру 5,45х39 мм до бойової нарізної вогнепальної зброї. Чоловік виготовив понад два кілограми канабісу з раніше висаджених та вирощених кущів конопель. Правопорушник запевнив, що вирощував тільки для особистого вживання. Під час санкціонованого обшуку, у чоловіка вилучили вибухову речовину бризантної дії, боєприпаси та наркотичний засіб.

“Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти та угоди про визнання винуватості, укладені між прокурорами та підозрюваними. І суд ухвалив вирок, яким затвердив угоди, та призначив підсудним покарання. Старшому за віком чоловіку – у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки, а молодшому – у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Також суд поклав на засуджених обов’язки періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження”, йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що правоохоронці затримали працівника митниці на гарячому: під час отримання хабара. Стало відомо, що посадовець Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби вимагав кошти у підприємців за те, щоб перед власниками бізнесу не створювати додаткових штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися