В Одесі відкрили відділення реабілітації військовослужбовців та їх родин у післягострий періоді

Відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат

В Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації. 

Так, реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності. Палати укомплектовані функціональними ліжками та меблями, передбаченими для комфортного прожиття. У відділенні організовано цілодобовий медсестринський догляд та 3-разовий режим харчування пацієнтів. 

Крім того, в ОВА зазначили, що для реабілітації захисників створено 4 мультидисциплінарних команди спеціалістів, до яких входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини. Всі фахівці володіють алгоритмом ведення пацієнтів з ампутаціями, станами після травматичних ушкоджень головного мозку, спинного мозку, внутрішніх органів, опіків та обморожень.

“До програми реабілітації входять - консультації та індивідуальний супровід лікарів-спеціалістів та фізичних терапевтів; індивідуальні заняття з реабілітологами та ерготерапевтами в спеціально облаштованих залах та нейро-сенсорних кімнатах; лікувальний масаж; гідрокінезіотерапія в басейні на спеціальних акватренажерах, підводне витягування хребта; пелоїдотерапія (лікувальні грязі Куяльника); ударно-хвильова терапія та апаратна фізіотерапія”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що власники постраждалого від обстрілів житла отримують адресну матеріальну допомогу. У червні рф здійснила кілька атак на Одесу, внаслідок чого пошкодження отримали житлові будинки у Пересипському, Приморському та Хаджибейському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися