Порт Усть-Дунайськ досі не передали новому власнику: у чому причина

Головною проблемою у компанії назвали те, що досі не був підписаний акт приймання-передачі об'єкта

Компанія-переможець приватизаційного ауціона на Усть-Дунайський порт досі не отримала придбані об’єкти у користування через відмову Фонду держмайна підписувати відповідний акт та відкриту кримінальну справу. Про це заявив юрист компанії-переможця “Еліксир-Україна” на конференції, присвяченій п’ятиріччю системи Прозорро.Продажі, повідомляє “Економічна правда”.

Переможець торгів, ТОВ "Еліксир Україна", погодився сплатити за об’єкт 201 мільйон гривень – втричі дорожче за стартову ціну у 60 млн грн. У компанії кажуть, що у квітні сплатили повну суму до державного бюджету.

Юрист підприємства розповів, що інвестор готовий приймати об’єкт, інвестувати та розвивати вантажопотік і судноплавство Дунаєм в умовах блокування “зернового коридору”.

“Але є перепона — одразу порушується кримінальна справа зі зрозумілих причин”, — зазначив спікер.

Представник "Еліксир Україна" заявив, що регіональне відділення Фонду держмайна не підписує акт без згоди Антимонопольного комітету на концентрацію. У компанії вважають, що у даній справі така згода не є обов’язковою, згідно з законом, але допускають, що чиновники "хочуть перестрахуватися і цю згоду вимагають".

“А АМКУ розпочинає незрозуміле для нас, як для покупця, розслідування. І за характером питань, які ставляться — до покупця жодних питань немає. А питання до того, як держава виставила об’єкт на приватизацію. З точки зору того, як АМКУ ставить питання, під сумнівом в принципі сам проєкт”, — прокоментував представник компанії.

Раніше “Коментарі” писали, що розбудова гирла Бистре на річці Дунай дасть Україні можливість збільшити експорт агропродукції на 1 млн тонн щомісяця. Для пошуку нових резервів збільшення експорту збіжжя, Україні доведеться розвити будовувати гирло Бистре — український канал до Чорного моря.  Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися