В Одеський зоопарк доставили лебедів, які заплуталися у дротах

Зараз птахам надається усі необхідна допомога

Директор Одеського зоопарку Ігор Бєляков повідомив, що зоопарк прихистив двох лебедів. Обидва птахи вдарилися об дроти та впали. Про це повідомив "Одеський зоопарк" на сторінці у Facebook. Лебеді опинилися на даху будинку в приватному секторі. Наразі птахи в надійних руках співробітників Одеського зоопарку, тож їм вже надається необхідна допомога.

Що відомо про птаха: 

Лебеді – величні птахи царської краси і божественної грації. Вони одні з найбільш граціозних птахів, які захоплюють любителів природи.

На сьогоднішній день ці красиві птахи є символом духовної чистоти, непорочності і подружньої вірності. Лебеді здатні викликати захоплення не тільки своїм прекрасним оперенням, але і неймовірною поставою.

- Залежно від виду, довжина тіла дорослих особин досягає 120-180 см, а вага може доходити до 15 кг.довжина крил цих птахів в розмаху становить близько 2-2,4 метрів.

- Ці птахи не люблять ходити по землі, а переважно пересувається по воді.

- Всього в світі налічується 7 видів лебедів: чорний, чорношийний лебідь, лебідь-кликун, лебідь-шипун, американський лебідь, малий лебідь, лебідь-трубач.

- Велика частина видів цих птахів занесена до Червоної книги.

- Самець і самка мало чим відрізняються один від одного. Білий лебідь є однією з великих водоплавних птахів, відрізняючись розмірами і вагою, який досягає 10-13 кг.Корпус його витягнутий, довгий (близько 150-170 см), шия довга і виглядає дуже витонченою. Сильні крила мають розмах майже 2 метри, лапи короткі, темного кольору, знаходяться злегка ззаду. Дзьоб сірий або чорно-жовтий.

- Про лебедів і їх вірність партнеру до кінця життя ходить багато повір’їв. Але достовірно одне точно: лебідь – птах моногамний і, створивши пару, він знаходиться поруч, поки супутник або супутниця живий. Але ставши вдівцем, самець або самка створить нову пару, а не буде відлюдником до самої смерті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися