Підрив ЗАЕС не змінить хід контрнаступу: Гуменюк про можливий теракт окупантів

Війська РФ заклали вибухівку поруч із чотирма енергоблоками ЗАЕС

Російські терористи захопили та вже більше як рік знаходяться на Запорізькій АЕС, а зараз можуть готувати на ній підрив, який призведе до викиду радіації в повітря. Проте, українські військові готові до такого теракту та планів щодо деокупації територій України це не змінить.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Військо готове. До речі, так, як і з урахуванням ставилися до ситуації з можливим розвитком подій щодо Каховської ГЕС. Саме через це ми фактично не втратили своїх позицій, не змінили своїх планів і не міняли хід операції, бойової роботи, яку продовжували навіть після того, як росіяни підірвали ГЕС, розраховуючи змінити контрнаступ, — зазначила речниця ОК “Південь”.

Зазначимо, що в березні 2022 року окупанти захопили Запорізьку АЕС, а вже в перші місяці окупації стало відомо про мінування станції. Проте, Гуменюк підкреслила готовність українського війська реагувати на ситуацію, що пов'язана з поточною ситуацією навколо ЗАЕС.

Так само і зараз, як з хімічною небезпекою, про яку йшлося відносно заводу "Кримський титан", так і відносно радіаційної небезпеки Запорізької АЕС – військо готове, військо здатне оперативно та адекватно зреагувати та не змінювати своїх планів бойової роботи, — заявила вона.

Також, нещодавно керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що РФ завершила підготовку до підриву Запорізької АЕС. Він зазначив, що російські військові розташували вибухівку поруч з чотирма енергоблоками АЕС. Про загрозу підриву станції також казав Президент України Володимир Зеленський.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися