В Чорному морі російські окупанти нарощують кількість ракетоносіїв

На тлі активності ворожої авіації окупанти можуть готуватися до нових атак

В Чорному морі ворог наростив присутність ракетоносіїв. На додачу до підводного човна вийшов фрегат "адмірал ессен".

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Сумарний залп "Калібрів" може сягати 12. Тож рівень ракетної загрози оцінюють як високий. За даними військових, на тлі активності ворожої авіації та безпілотної розвідки це може свідчити про підготовку до майбутніх атак.

На сигнали повітряної тривоги реагуйте вчасно і чемно. Бережіть себе, збережемо й Україну, - йдеться в повідомленні.

 

Зазначимо, одеська прокуратура почала розслідування атаки на зерновий термінал. У ніч проти 11 липня окупанти застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили дронову атаку по Одещині.

Атаки на Одещину:

Росіяни 10 червня обстріляли Одесу ракетами і дронами-камікадзе. Під час нічної атаки окупантів на Одеську область сили протиповітряної оборони України зуміли знищити всі безпілотні апарати Shahed-131/136. У результаті повітряного бою, один із дронів вразив багатоповерхівку, спричинивши загоряння в приміщенні, повідомляє ОК Південь.   

Уранці в середу, 14 червня, російські окупанти атакували Одесу чотирма ракетами "Калібр", унаслідок чого загинуло троє людей і ще 13 осіб дістали поранення. Як інформує Одеська обласна прокуратура, розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). 15 червня, по півдню країни запустили 13 безпілотників. За попередньою інформацією всі БпЛА було знищено.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися