Екологічне майбутнє: на Одещині збільшилася популярність електрокарів

На Одещині в цьому році зареєстровано на 300 електрокарів більше ніж за весь минулий

Електромобілі отримують все більшу популярність на ринку автомобілів. Загострення проблем з екологією та високі ціни на нафтопродукти привертають увагу споживачів до цього передового виду транспорту.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Основними перевагами електрокарів порівняно з транспортними засобами, що працюють на дизелі та бензині, є економія палива та відсутність викидів шкідливих газів, що робить їх безпечними для навколишнього середовища. Електромобіль є вигідною інвестицією в майбутнє порівняно зі звичайним автомобілем, який потребує постійного обслуговування.

Кожного року популярність електромобілів безперервно зростає. Як показують дані, у 2022 році на території Одеської області було зареєстровано 422 електромобілі, а цього року їх кількість збільшилася до 718. Екологічні транспортні засоби отримують спеціальні "зелені" номерні знаки з латинськими літерами.
picture

Нагадуємо, що такі номерні знаки підлягають закріпленню лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. А ще електротранспорт – це про відповідальність перед планетою та крок до чистого довкілля, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі на даху Міської дитячої поліклініки №6 побудували сонячну електростанцію.  Проєкт реалізували в рамках реалізації Концепції енергетичної безпеки Одеси  за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися