На Одещині забезпечать "прозорість" ланцюгів постачання продукції

Український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів

Одещина переходить у жорсткий режим детінізації експорту продукції. Українська зернова асоціація, а також "Дельта Вілмар Україна" та "Нібулон" доєднались до співпраці з Одеською ОВА. Ціль – забезпечити "прозорість" ланцюгів постачання.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів. Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки - задача з нелегких, але необхідних для кожного громадянина і країни в цілому. Тим паче в цей час, - йдеться в повідомленні. 

ОВА пропонує відкритий меморандум про співпрацю між Одеською ОВА, органами держвлади, місцевого самоврядування та бізнесом. Підписанти матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій.

Він визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Один із важливих пунктів меморандуму - забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеській області на поромній лінії Орлівка — Ісакча на Дунаї розпочав роботу другий пором. Завдяки цьому лінія перейшла на новий графік.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися