В Одесі за тиждень на світ з'явилося більше хлопчиків

Пальму першості за кількістю немовлят минулого тижня розділили два одеські пологові будинки

Минулого тижня в Одесі народилися чотири двійні. Усього за останній тиждень у міських пологових будинках Одеси з'явилися на світ 157 маленьких українців, серед яких чотири пари близнюків.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Кількісну перевагу минулого тижня отримали новонароджені хлопчики, яких з'явилося на світ 84. Також за тиждень побачили світ 73 маленькі одеситки. Пальму першості за кількістю немовлят минулого тижня розділили міські пологові будинки №5 та №7, у кожному з яких народилися по 46 малюків.

Усі міські пологові будинки Одеси в повному обсязі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим. Медичний персонал перебуває на робочих місцях, - йдеться в повідомленні. 

Календар щеплень 

3-5 день життя ставиться протитуберкульозна вакцина;

2 місяці - проти гепатиту B, коклюшу, дифтерії, правця та поліомієліту;

у 4 і 6 місяців проводиться ревакцинація (повторна імунізація від тих же інфекцій, що і в 2 місяці);

рік - щеплення проти краснухи, кору та паротиту.

Надалі потрібні ревакцинації (повторне введення сироваток) у півтора року, 6 років, 14 років. Згідно із затвердженим графіком, останнє щеплення від дифтерії та правця пацієнтові ставлять у 28 років, а потім кожні 10 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині почали розслідувати спалах захворюваності харчової токсикоінфекції серед дітей, які відвідали пересувний цирк. Захворіло 9 дітей, з яких 5 госпіталізовано з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція", інші лікувались амбулаторно з аналогічним діагнозом.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися